aprilie 17, 2007

Pentru prostia lui Iliescu Cozma este despagubit cu 10.000 de euro

Despagubirea este pentru cele 178 de zile in care fostul lider al minerilor a fost retinut ilegal in inchisoare, dupa ce a fost gratiat de Iliescu in ultima zi a mandatului sau - 17 decembrie 2004.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis ca Miron Cozma sa primeasca 10.000 de euro (echivalentul in lei din ziua punerii in executare a sentintei) de la statul roman din suma de 4 milioane de euro pe care o ceruse ca despagubire pentru zilele in care a fost tinut ilegal in arest.

Miron Cozma a dat in judecata statul si revendica despagubiri de patru milioane de euro pentru cele 178 de zile in care a fost retinut ilegal in inchisoare. Cele sase luni in care Cozma sustine ca a fost mentinut ilegal dupa gratii in penitenciarul de maxima securitate Rahova reprezinta intervalul dintre 17 decembrie 2004, cind a fost gratiat de fostul presedinte Ion Iliescu si 14 iunie 2005, momentul in care a fost eliberat. Sentinta tribunalului poate fi atacata cu apel.
Sursa: Ziarul de Iasi

Un comentariu:

Anonim spunea...

De ce si-a permis Iliescu sa gratieze liderul fatis al Mineriadelor e o intrebare ce nu isi are rostul. Initiatorul gratiaza tapul ispasitor.

Ridicol este faptul ca statul roman, din banii nostri, plateste 10000 de euro, deocamdata, eliberatului prematur care ne-a calcat in picioare alaturi de ortacii sai bipezi si mai mult sau mai putin necuvantatori.

Sper sa vad ziua in care atat Iliescu cat si Luceafarul Huilei vor locui sub acelasi acoperis, vor avea drepturi egale si limitate si eventual haine cu dungi verticale desi nu mai stiu ce e la moda in inchisori la vremea asta.